Powered By Blogger

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Afla daca rujul tau contine plumb!!



Cu cat un ruj rezista mai mult pe buze, cu atat sunt sanse mai mari sa aiba plumb, un metal care afecteaza sistemul nervos.

Pe langa ingrediente sanatoase, multe dintre produsele cosmetice contin substante care ne fac rau. Una dintre acestea este plumbul, care apare frecvent in unele rujuri. O atentie deosebita trebuie acordata rujurilor care rezista mult pe buze, pentru ca acestea au in compozitie o cantitate mai mare de plumb.

Plumbul este un metal greu, toxic pentru organismul uman. "In natura, plumbul se gaseste raspandit sub forma de compusi: galena, sulfura de plumb, din care se prepara plumbul; ceruzita, carbonatul de plumb; crocoita, cromatul de plumb si anglezitul, sulfatul de plumb", sustine dr. Ardeshir Vahidi, medic specialist de Chirurgie Plastica, Microchirurgie reconstructiva si Chirurgie Estetica. Prezenta plumbului in ruj este legata de rezistenta acestuia. "Intr-adevar aderenta rujului in acest caz este asigurata de plumb", sustine dr. Ardeshir.

Campaign for Safe Cosmetics, o organizatie americana ce lupta pentru protectia consumatorilor, a descoperit ca aproape doua treimi (61%) dintre cele 33 de marci de rujuri testate contin plumb in cantitati surprinzator de mari. Desi Food ans Drug Administration din SUA nu a stabilit o limita maxima pentru continutul in plumb al rujurilor, limita maxima admisa pentru alimente este de 0,1 unitati pe milion. Dintre rujurile analizate o treime depaseau aceasta concentratie, si contrar asteptarilor, cele mai mari concentratii de plumb au fost descoperite in rujurile scumpe: 266 de rujuri de la 36 de firme si colectii cosmetice au cod rosu (vezi lista de mai jos), adica gradul de risc pentru sanatate intr 7 si 9, pe o scara unde 0 – 2 inseamna risc scazut, 3 – 6 risc moderat, iar 7 – 10 risc ridicat.

* Annemarie Borlind Lip Color
* Avon ANEW Youth-Awakening Lipstick
* Avon Moisture & Color Lip Duo
* Avon PRO-TO-GO Lipstick in Limited-Edition Shades
* Avon ULTRA COLOR RICH Lipstick
* Borlind CARING COLOR COLLECTION LIP COLOR
* CoverGirl Lipslicks Hint
* CoverGirl Outlast
* Elizabeth Arden Ceramide Plump Perfect Lipstick
* Givenchy Lady Pulp
* glominerals gloLip Stick
* Guerlain Volga Princess Eyes and Lips Palette
* Laneige Lip Design Palette
* L’Oréal Colour Riche Lipstick
* L’Oréal Hip High Intensity Pigments Intensely Moisturizing Lipcolor
* L’Oréal HIP Intensely Moisturizing Lipcolor
* Maybelline Lipstick
* Maybelline Moisture Extreme Lipcolor
* Neutrogena MoistureShine Lip Sheers
* Paula Dorf Lip Color Sheer Tint for Lips
* Playboy Beauty Liquid Luxe Lipstick
* Revlon Colorstay Overtime Lip Color with SoftFlex
* Revlon Moon Drops
* Revlon Super Lustrous Lipgloss
* Sally Hansen Smile Brightening Lip Treatment
* Sephora Brand Lip Attitude Glamour
* Sephora Brand Maniac Long Wearing Lipstick
* Smashbox Lips Tinted Treatment
* Stila Lip Color, SPF 20
* Sue Devitt Balanced Matte Lipstick
* The Body Shop Sheer Cranberry Lip Duo
* Tropez Moisturizing Lipstick
* Urban Decay Lip Primer Potion
* Vincent Longo Velvet Riche Lipstick
* Vincent Longo Wet Pearl Lipstick


Truc pentru determinarea plumbului din rujuri: Testul cu aur
Pentru a verifica daca un ruj contine plumb
, aplicati-l pe mana, frecati portiunea acoperita de ruj cu un inel de aur. Daca rujul contine plumb, la contactul cu aurul, se va innegri.


Daca va doriti cosmetice fara plumb si fara parabeni, va recomand o linie de produse de machiaj pe baza de Aloe Vera, care hidrateaza pielea, fara a bloca oxigenarea cutanata. Linia cosmetica Sonya asigura concomitent efect de ingrijire si de make-up.
www.sanatate.bzi.ro

In concluzie..e foarte important sa stim ce punem pe buze.. acum am observat ca  majoritatea fetelor  incep sa isi cumpere produse cosmetice bio, insa majoritatea se rezuma la fardurile de ochi. Mie mi se pare ca si buzele sunt importante, deci ar trebui sa le acordam atentia cuvenita :)

Sper ca v-a fost de folos articolul :)

P.S. O sa lipsesc ceva vreme de pe aici, ca mi se apropie BAC -ul si nu mai pot sta asa mult timp :) voi incerca sa postez cate ceva tot la 3 zile :) Sper sa ramaneti in continuare alaturi de mine, chiar daca nu voi mai posta zilnic :)

V-am pupacit :*

12 comentarii:

  1. Foarte tare articolul!
    Dar cred ca l-ai scris ca o gluma fiindca toate stim ca produsele cosmetice contin si ingrediente daunatoare, dar ne asumam. Iar mie toate produsele/cosmeticele acestea bio/eco/organice mi se par o afacere si nu cred ca sunt extrem de diferite fata de cele traditionale.

    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. sense- nu.. nu e scris ca o gluma :) e bine de stiu cum sa ne ferim de acele ingrediente, si daca chiar nu cumparam un ruj care nu are deloc plumb sau mai stiu eu ce, macar sa stim sa il testam astfel incat sa aiba cat mai putine ingrediente daunatoare :)

    RăspundețiȘtergere
  3. prea tare articolul...desi nu prea folosesc ruj e bine de stiut...
    multumim de informatie:*

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte interesant articolul. Nici nu m-am gandit ca rujurile contin plum si mai ales avem o metoda prin care putem verifica asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu acum am facut testul cu inelul si vad ca nu s'a inegrit un ruj de la flormar:x

    RăspundețiȘtergere
  6. azi testez toate rujurile mele:))ms de articol.bafta la bac.si eu sut in aceasi situatie:-s...

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte tare articolul!Te pup!:*

    RăspundețiȘtergere
  8. OMG si daca mi se inegreste si inelul?? nu risc... :))))))))) orice pana la inel!

    fac si eu testul!!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest articol m-a facut sa probez daca e adevarat :))..am facut-o si am fost cam dezamagita sa constat ca mi se innegresc rujurile pe mana ..o sa pun o poza cu testul la mine pe blog ,sper ca nu te superi .bafta cu BAC-ul :).te pup

    RăspundețiȘtergere
  10. Am facut si eu eu testul asta si am pus rezultatul dezamagitor pe blog...era un ruj Avon, dar am incercat si FArmasi si aceasi dezamagire...tre sa recunosc ca totusi mai folosesc rujurile...cred ca putine nu contin plumb din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mie mi-e groaza de ce substante se afla in farduri :-s

    RăspundețiȘtergere
  12. pe asta cu inelul de aur nu o stiam :) Ia sa ma apuc si eu maine sa fac un raid in putinele rujuri pe care le detin :) Nu stiu daca ma voi opri din utilizarea lor dar macar sa stiu ce si cum:)

    RăspundețiȘtergere