Powered By Blogger

joi, 31 martie 2011

Tratamente naturiste petru ten No.3

Tenul uscat este caracteristic persoanelor ce au o piele subtire, fina, fragila, iritabila. Tenul uscat este intalnit la persoanele mai in varsta ca urmare a imbatranirii.

Exista ten uscat alipic, lipsit de grasime si ten uscat deshidratat, lipsit de apa. Pielea deshidratata este brazdata de cele mai multe ori de riduri line, nu are suplete si elasticitate. Foita foarte fina de hartie, eventual de tigara aplicata pe tenul uscat nu are pete de grasime.
Apa dura, calcaroasa, apa calda, sapunurile in exces sunt contraindicate. Pentru un asemenea ten, dupa curatire, se aplica masti cu laptisor de matca, miere de albine, smantana, lapte dulce, comprese cu apa de ploaie.

Femeile cu un astfel de ten, inainte de pudrare trebuie sa maseze usor pielea cu putina crema. Rezultate foarte bune pentru ingrijirea unui astfel de ten si in general al pielii uscate de pe alte parti ale corpului, se obtin cu ajutorul infuziilor, decocturilor si mastilor pe baza de plante spontane si cultivate.

Retete pentru ingrijirea tenului uscat

Tratamente naturiste cu BANANA :
masca din una, doua sau mai multe banane, ajunse la maturitatea fiziologica (bine coapte). Fructele se strivesc cu degetele pana devin o pasta care se intinde bine pe fata. Dupa 30-60 de minute se inlatura si se spala cu apa de ploaie fara a utiliza sapunul. Are actiune tonica, emolienta.

Tratamente naturiste cu CAIS :
masca din fructul plantei (caise) ajuns la completa maturi­tate fiziologica; se curata de coaja, se scoate samburele si se piseaza pana se obtine o pasta ; se amesteca cu smantana si se aplica pe fata. Smantana anuleaza efectul astringent al caisei.

Tratamente naturiste cu CASTRAVETE :
a) suc obtinut prin storcatorul de fruc'te sau prin stoarcere in tifon dupa ce castravetii se dau prin masina de tocat carne ; sucul se aplica pe fata cu ajutorul unui tampon de vata, apoi se pun comprese pentru 20 de minute folosind un tifon ; sucul de castraveti hidrateaza si catifeleaza pielea ;

b) daca tenul este prea uscat, la 250 ml suc de castraveti se adauga o lingura de ulei de migdale sau, in lipsa acesuia, ulei de masline, floarea soarelui; se agita bine continutul intr-o sticla si se unge tenul; se lasa 30-60 de minute, apoi se spala bine cu o infuzie calduta de musetel;

Tratamente naturiste cu CAPSUN :
masca din capsuni terciuite si amestecate cu smantana ; amestecul se aplica pe fata'si daca este cazul, pe gat si piept. Dupa 30 de minute se inlatura si se spala cu apa de ploaie. Smantana anuleaza efectul astringent al capsunilor.

Tratamente naturiste cu CIRES :
masca din fructe zdrobite. Reda elasticitatea pielii.

Tratamente naturiste cu COADA SORICELULUI:
infuzie dintr-o lingura de flori uscate si maruntite peste care se toarna 250 ml de apa clocotita; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara; se foloseste sub forma de comprese pe fata. Actiunea sa antiinflamatoare este benefica pielii.

Tratamente naturiste cu GALBENELE :
infuzie din o lingura flori uscate si maruntite peste care se toarna 250 ml apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara ; se foloseste sub forma de comprese pe fata. Are actiune antiinflamatoare.

Tratamente naturiste cu SOC :
infuzie din o lingura de flori uscate peste care se toarna 250 ml de apa clocotita ; se lasa acoperita 30 de minute ; se strecoara ; se spala fata cu un tampon de vata si apoi se aplica comprese folosindu-se un tifon. Spalarea si compresa se fac cu infuzia pregatita. Actiune antiseptica, antiinflama-toare asupra tenului uscat, iritat si congestionat

 Atat si pentru azi! Have a nice day!
.............astept propuneri pentru urmatoarele postari :* kissez


4 comentarii:

  1. am sa incer si eu astazi cea cu soc:D
    multumim de sfaturi:*

    RăspundețiȘtergere
  2. irynuk- sa imi spui si mie daca la tine functioneaza si care e efctul :*

    RăspundețiȘtergere
  3. Am incercat multe din tratamente si nu au avut un efect waw.Of tenul asta cu pretentii.Foarte interesanta postarea ta mai ales ca eu am tenul uscat:*pupici

    RăspundețiȘtergere