Powered By Blogger

miercuri, 30 martie 2011

Tratamente naturiste pentru ten No.2

Hello!

Asa cum am promis, am revenit cu postarea despre ingrijirea tenului gras! Nu mai o lungesc....asa ca, sa-i dam bataie. Here I go!

Pentru inceput, se stie,  la tenul gras, cele mai mari probleme pot fi excesul de sebum si luciul inestetic. De aceea, tenul trebuie curatat i profunzile. Cele mai indicate produse sunt:argila, rosiile, taratele, albusul de ou si sucul de mere.  
  1. .DEMACHIEREA- se face cu o lotiune din 200 ml lapte NEfiert cu sucul unei jumatati de lamaie. Dupa stergerea si indepartarea machiajului se spala tenul cu lotiunea ramasa, iar apoi se sterge cu infuzie de cimbrisor, sau pentae de trandafir, salvie, menta
  2. GOMAJ- se amesteca un albus de ou, cu 6-7 picaturi de zeama de lamaie si malai fin cernut pana la consistenta unei paste. Se aplica pe fata, iar apoi se indeparteaza cu una din infuziile recomandate mai sus. SAU- amesteca 2 linguri de tarate cu o lingura de drojdie, o lingurita de suc de lamae si o lingura de apa. Maseaza-ti fata cu aceasta pasta in special in zona nasului si a barbiei, evitand zona ochilor. Dupa 1-2 minute in care a actionat, se spala fata.
  3. EXTRAGEREA COMEDOANELOR- numai in conditii stricte de dezinfectie si numai in zone accesibile, fara a insista. Aceasta se realizeaza cu un tifon pus pe zona respectiva, sau folosind benzile Ponds sau Avon. Eu, pentru aceasta "operatiune" folosesc tot un tratament naturist :D adica,... bat un albus ou, dupa care il aplic pe zonele respective, si peste lipesc niste sevetele, si las pana la uscarea oului, dupa care le deslipesc si spal fata ( a nu se pune ou pe sprancene :)) exista riscul sa ramai fara ele :))
  4. AUTOMASAJ MANUAL- cu ulei vegetal, 15 minute, folosind miscari profunde, framantat, ciupituri, apoi stergerea fetei cu una dintre infuzii
  5. MASCA- 1 albus de ou+sucul unei rosii+10g de drojdie sau iaurt +zahar, care se freaca pana la omogenizare, iar dupa aplicarea, dupa aproximativ 20 de minute se indeparteaza cu infuzie la temperatura camerei
  6. COMPRESE- de tifon imbibate in lotiune cu -infuzie de salvie +7 picaturi de lamaie, sau infuzie de cimbrisor + sucul unei jumatati de rosie
  7. LOTIUNE ASTRINGENTA- se pulverizeaza cu 20 ml de suc de lamaie amestecat cu 50 ml apa minerala rece, sau la temperatura camerei.
Alte exemple de masti: 

Masca cu argila si suc de mere- intr-un bol, amesteca un pliculet de praf de argila cu careva picaturi de suc de mere. Aplica u strat subtire pe fata, pentru ca masca sa se usuce cat mai repede, iar apoi, dupa 10 minute, spala fata si aplica pe ea cateva felii de rosii taiate subtire.

Masca cu banana, lamaie si ou- amesteca o banana cu o jumatate de lamaie, o jumatate de pahar cuu faina de ovaz si un albus batut spuma Aplica aceasta compozitie pe fata si dupa ce se usuca, indeparteaz-o cu apa calda.

Masca cu portocala si lamaie- amesteca o lingurita de suc de lamaie cu o lingurita de suc de portocala. Aplica amestecul pe fata, iar dupa ce se usuca, indeparteaza-l cu apa rece.




Atat si petru astazi, maine, ultima parte, tenul uscat.

 Si.. am o curiozitate, voi folositi masti si tratamente naturiste, facute acasa? Daca da, de care? Ce parere aveti despre ele?  Eu una, sunt chiar multumita, stiu ce pun in ele, nu dau cine stie cati bani pe ele, si macar stiu ca sunt 100% naturale.

V-am pupat :*

4 comentarii:

  1. Da, eu folosesc faina de malai, ma masez cu ulei de migdale, si aplic si o masca cu lapte si miere. Si seara folosesc uleiul de argan in loc de vreo crema:). Si sunt foarte multumita.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu am inceput sa folosesc uleiul de argan de ceva vreme si.. imi merge chiar mai bine decatcu o crema :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Uau folositor acest post :D ,cel putin pentru mine...chair ma gandeam de ceva timp sa caut masti pe care le pot face in casa insa am tot uitat :)).Unele ingrediente mi-ar fi greu sa le gasesc :)) -infuzie de salvie sau cimbrisor- :-?? dar unele masti chiar le voi face :D...eu mi-am comandat o masca cu castravete de la avon insa nu a venit si pana atunci voi avea timp sa vad care e mai buna pentru mine din toate aceste :).

    RăspundețiȘtergere
  4. super sfaturile date! Multumim!

    RăspundețiȘtergere